tiistai 22. lokakuuta 2013

Professor Layton & Pandora's Box (Ds)



Professor Layton & Pandora's Box






Kuten otsikko sen kertoo, tällä kertaa arvioin Nintendo DS:lle Japanissa vuonna 2007 ja Euroopassa vasta 2009 julkaistun pulmapelin Professor Layton: Pandora's Box osan, jossa nimenkin perusteella lähdetään selvittämään mystisen Pandoran lippaan salaisuutta. Ostin pelin huuto.netistä 15€:lla.


Tarina: Tässä osassa Professori Layton saa kirjeen hänen vanhalta mentoriltaan Dr. Schraderilta joka on saanut käsiinsä salaperäisen Elysian laatikon, joka tarujen mukaan surmaa jokaisen jonka sen avaaProfessori ja hänen avustajansa Luke päättävät vierailla Dr. Schraderin luona ja kun he pääsevät perille, he löytävät Schaderin makaamasta lattialla ja Elysian laatikko on kadonnut. Ainoa johtolanka laatikon varastajasta on Molentary Expressin junalippu. Layton ja Luke päättävät hypätä seuravaan Molentary Expressin junaan ja ottavat suunnakseen Folsense-kylän. Heitä seuraa myös komisario Chelmey, joka tutkii Schraderin murhaa. Folsensessä Layton ja Luke saavat huomata, että laatikon takana on paljon enemmän asioita, joita he eivät osanneet odottaa.





Oma mielipide: Tässä on yksi suosikkini DS:n peleistä. Professor Layton on tarinaltaan ja tehtäviltään hyvä peli, jossa saa aina välillä hieroa aivonystyröitään ratkoessaan pulmia ja puzzleja. Välivideot korostavat hienosti tarinaa, joka tempaisee mukaansa ensi minuuteista lähtien. Laytonia pelaillessa menee helposti montakin tuntia ja halu pelata kasvaa koko ajan isommaksi. Välillä, kun tuntuu, että jokin tehtävä on liian haasteellinen, niin on aina hyvä tallentaa peli ja hetken aikaa levätä, ja antaa aivojen rauhoittua ajattelusta. Sitten kun kokeilee uudestaan, tehtävä saattaakin yhtäkkiä tuntua erittäin tyhmältä ja jättää tunteen, että olenko täysin idiootti, kun en heti tuota huomannut.



Kyseessä on loistava pulmapeli jota suosittelen niin nuoremmille kuin vanhemillekkin. Englantia on osattava aika hyvin, koska tehtävät osaavat olla aika vaikeita ja ohjeet tarvitsee lukea ja ymmärtää hyvin. Arvosanaksi annan tälle pelille 8/10. Pandora's box on Layton-sarjan toinen peli, joten jos tarinaa haluaa saada enemmän auki, kannattaa pelata Professor Layton and the Curious Village peli ensiksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti